L'Associació

Qui som i què fem

L’ ASSOCIACIÓ DE CELÍACS D’ANDORRA (ACEA) es una associació sense ànim de lucre que es va fundar l’any 2002 per un grup de pares, familiars i afectats per la malaltia celíaca.

Els objectius de l’associació són:

  • Donar assistència personalitzada als nous diagnosticats.
  • Ajudar i recolzar als celíacs des de l’inici de la diagnosi.
  • Oferir tot tipus de suport a tots els associats.
  • Mantenir, actualitzar i difondre la informació de forma acurada i científica sobre la malaltia.
  • Realitzar activitats de conscienciació sobre la malaltia celíaca a la societat andorrana.
  • Promoure i impulsar que hotels i restaurants del país ofereixin àpats segurs i aptes per als celíacs.
  • Donar informació i assessorar a centres educatius, llars d’infants, establiments hotelers i restaurants que ens ho demanen.
  • Donar informació i suport als celíacs i a persones amb sensibilitat al gluten no celíaques que visiten el nostre país.
  • Mantenir contacte amb les administracions públiques i grups polítics que demanar recolzament econòmic, explicar les mancances i dificultats del col·lectiu i promoure la difusió de la celiaquia i el treball dut a terme des de l’ACEA.
  • Col·laborar amb associacions de celíacs del nostre entorn i promoure que els socis de l’ACEA en puguin treure profit (ex. destacat Celíacs de Catalunya).
  • Seguir les pautes d’Associació de Societats de Celíacs d’Europa, AOECS, de la qual formem part. L’AOECS és organització sense ànim de lucre independent formada per associacions europees de celíacs que té per finalitat crear consciència sobre la celiaquia i promoure la investigació en la diagnosi i seguiment de la malaltia. 
 
Actualment comptem amb 100 socis que gràcies a la seva aportació podem seguir endavant al projecte de l'ACEA, activar nous projectes com el Projecte Restauració Sense Gluten i noves iniciatives que s'estan gestant.